6,4 C
Tychy
wtorek, 23 kwietnia, 2024

Wiosenna sałatka z buraczkami i kozim serem

0
Wiosna to czas, kiedy natura budzi się do życia. To także idealny moment na wprowadzenie odświeżających smaków do kuchni. Dziś przedstawiamy przepis na wiosenną...

Niskowęglowodanowe diety pudełkowe: jak zapomnieć o węglowodanach i poczuć się świetnie?

0
Czy chciałbyś schudnąć, ale nie wiesz, jak zacząć? A może szukasz sposobu, aby poprawić swoje zdrowie i samopoczucie? Niskowęglowodanowe diety pudełkowe mogą być właśnie...

Oregano – właściwości i zastosowanie

0
Oregano to jedno z najstarszych ziół stosowanych zarówno w medycynie naturalnej, jak i w kuchni. Naturalnym środowiskiem tego aromatycznego zioła jest basen Morza Śródziemnego. Roślina...

Przepis na kopiec kreta

0
Kopiec kreta to ciasto, które efektownie się prezentuje, jest niezwykle smaczne i lubiane niemal przez wszystkich. Stanowi idealne połączenie ubitej śmietany, czekoladowego ciasta i...

Felieton kulinarny. Co kocha zupa rybna

0
Lata temu pojechałem do Marsylii, by zjeść ich miejscową bouillabaisse – chyba najbardziej znaną na świecie zupę rybną. Jadłem ją także w Nicei i w wielu innych...

Felieton kulinarny. Jajecznica a porządek świata

0
Wyjechałem dziś wczesnym rankiem. Miałem do pokonania ponad 500 km. Po dwóch godzinach jazdy, głodny i rozdrażniony informacjami radiowymi ze świata, zacząłem wypatrywać jakiegoś miejsca postoju....

Felieton kulinarny. Pikantna sałatka z makreli, czyli uroki odkostnienia

0
Miałem już dość ciepłych dań zamawianych do biura. Zamknięte w plastikowych pojemnikach po 15 minutach traciły swoją chrupkość i stawały się ciepłą bryją rozpoznawalną...

[ZDJĘCIA] Jak powstają goczałkowickie kreple

0
Przy okazji tłustego czwartku przypominamy, jak powstają goczałkowickie kreple, przygotowywane tradycyjnie przez panie z Koła Gospodyń Wiejskich Goczałkowice-Zdrój. Są to pączki z marmoladą, posypane cukrem...

Felieton kulinarny. Barszcz – danie I Rzeczpospolitej

0
Barszcz, w tym dzisiejszy barszcz ukraiński, jest daniem I Rzeczpospolitej. Pierwszy dobry barszcz ukraiński zjadłem prawie dwadzieścia lat temu w małej knajpce nieopodal stacji benzynowej w Żarach. Serwowali...

Najlepsze restauracje i żywność dietetyczna

0
Nie wystarczy tylko, jak się okazuje, przyjmować o konkretnych porach posiłki. Oczywiście to bardzo ważne, abyśmy pilnowali regularności, a także tego, jak duże to...

WIADOMOŚCI

Tychy: Lampa uliczna świecąca za dnia. Czytelnicy informują, my publikujemy

0
W rubryce pn. „Nowe Info, słucham” publikujemy, zapewniając anonimowość, krótkie interwencje czytelników (niekiedy wraz z przysłanymi do nas zdjęciami) na temat m.in. zauważonych nieprawidłowości...
Nowe Info