MasterChef Junior: Oliwia Piech idzie dalej!
Oliwia Piech ze Studzienic w gminie Pszczyna dobrze sobie poradziła w dzisiejszym (18.04) odcinku programu MasterChef Junior. Najpierw w parze ze Stasiem wygrała konkurencję...
Felieton kulinarny. Czy wina francuskie są najlepsze?
– I co powiesz?
– Na co?
– No, czy wina francuskie są najlepsze?
– Są.
– I ty to mówisz?
– Ja.
– Zawsze mówiłeś, że o gustach się nie dyskutuje.
– To jest wyjątek.
– Czyli co? Każde francuskie wino...
MasterChef Junior: Oliwia Piech przeszła do kolejnego etapu
Wczorajszy (11.04) odcinek programu TVN MasterChef Junior znów był pomyślny dla 12-latki ze Studzienic w gminie Pszczyna. Oliwia Piech przeszła do kolejnego etapu.
Oliwia Piech...
Felieton kulinarny. Pytania o wino
Właściwie po napisaniu tego tytułu mógłbym już zakończyć. Po prostu nie mam śmiałości pisać o winie. Jednak redaktorzy mnie mobilizują, czytelnicy zadają pytania, nie mogę...
MasterChef Junior: Kolejny sukces Oliwii Piech
Kolejny sukces Oliwii Piech, 12-latki ze Studzienic w gminie Pszczyna, w programie TVN MasterChef Junior. W dzisiejszym (4.04) odcinku Oliwia poprowadziła drużynę niebieskich do...
Wędliny świata w Tychach – najlepsze przysmaki
W czasie podróży i wakacji za granicą, z wielką przyjemnością poznajemy kulturę danego państwa. Zwiedzamy najpopularniejsze miejsca, cieszymy się fauną i florą, ale także...
Felieton kulinarny. Tajemnice jajka
Zbliża się śniadanie wielkanocne, a na nim jajko jako symbol nowego życia. Jajko jest obok chleba, wina i oliwy najważniejszym pokarmem dzisiejszego świata. Ten symbol ma...
MasterChef Junior: Oliwia Piech znów wyróżniona
W dzisiejszym, czwartym odcinku programu TVN MasterChef Junior 12-letnia mieszkanka Studzienic Oliwia Piech znów została wyróżniona. Wygrała kolejną konkurencję i awansowała do następnego etapu.
Dziś...
Felieton kulinarny. Keczup czy keczap? Rzecz o pomidorach
Keczup czy keczap? Rzecz o pomidorach. Posłuchajcie tej historii. Jest koniec lat siedemdziesiątych, w sierpniowy dzień w nadmorskiej miejscowości ustawiła się kolejka do stoiska...
Rolady, kluski i modro kapusta
Rolady wołowe ze śląskimi kluskami i modrą (czyli czerwoną) kapustą to danie, którego nie może zabraknąć na śląskim stole.
Dla tych, którzy może nie są...