19,6 C
Tychy
czwartek, 9 maja, 2024

MasterChef Junior: Oliwia Piech idzie dalej!

0
Oliwia Piech ze Studzienic w gminie Pszczyna dobrze sobie poradziła w dzisiejszym (18.04) odcinku programu MasterChef Junior. Najpierw w parze ze Stasiem wygrała konkurencję...

Felieton kulinarny. Czy wina francuskie są najlepsze?

0
– I co powiesz? – Na co? – No, czy wina francuskie są najlepsze? – Są. – I ty to mówisz? – Ja. – Zawsze mówiłeś, że o gustach się nie dyskutuje. – To jest wyjątek. – Czyli co? Każde francuskie wino...

MasterChef Junior: Oliwia Piech przeszła do kolejnego etapu

0
Wczorajszy (11.04) odcinek programu TVN MasterChef Junior znów był pomyślny dla 12-latki ze Studzienic w gminie Pszczyna. Oliwia Piech przeszła do kolejnego etapu. Oliwia Piech...

Felieton kulinarny. Pytania o wino

0
Właściwie po napisaniu tego tytułu mógłbym już zakończyć. Po prostu nie mam śmiałości pisać o winie. Jednak redaktorzy mnie mobilizują, czytelnicy zadają pytania, nie mogę...

MasterChef Junior: Kolejny sukces Oliwii Piech

0
Kolejny sukces Oliwii Piech, 12-latki ze Studzienic w gminie Pszczyna, w programie TVN MasterChef Junior. W dzisiejszym (4.04) odcinku Oliwia poprowadziła drużynę niebieskich do...

Wędliny świata w Tychach – najlepsze przysmaki

0
W czasie podróży i wakacji za granicą, z wielką przyjemnością poznajemy kulturę danego państwa. Zwiedzamy najpopularniejsze miejsca, cieszymy się fauną i florą, ale także...

Felieton kulinarny. Tajemnice jajka

0
Zbliża się śniadanie wielkanocne, a na nim jajko jako symbol nowego życia. Jajko jest obok chleba, wina i oliwy najważniejszym pokarmem dzisiejszego świata. Ten symbol ma...

MasterChef Junior: Oliwia Piech znów wyróżniona

0
W dzisiejszym, czwartym odcinku programu TVN MasterChef Junior 12-letnia mieszkanka Studzienic Oliwia Piech znów została wyróżniona. Wygrała kolejną konkurencję i awansowała do następnego etapu. Dziś...

Felieton kulinarny. Keczup czy keczap? Rzecz o pomidorach

0
Keczup czy keczap? Rzecz o pomidorach. Posłuchajcie tej historii. Jest koniec lat siedemdziesiątych, w sierpniowy dzień w nadmorskiej miejscowości ustawiła się kolejka do stoiska...

Rolady, kluski i modro kapusta

0
Rolady wołowe ze śląskimi kluskami i modrą (czyli czerwoną) kapustą to danie, którego nie może zabraknąć na śląskim stole. Dla tych, którzy może nie są...

WIADOMOŚCI

Podczas majówki niektóre trasy nie były w stanie pomieścić większej liczby...

0
Podczas długiego, majowego weekendu pasażerowie Kolei Śląskich najchętniej korzystali z pociągów relacji Częstochowa – Gliwice, Katowice – Zwardoń i Katowice – Wisła. W sumie...
Nowe Info