26,3 C
Tychy
niedziela, 5 maja, 2024

Felieton kulinarny. Co kocha zupa rybna

0
Lata temu pojechałem do Marsylii, by zjeść ich miejscową bouillabaisse – chyba najbardziej znaną na świecie zupę rybną. Jadłem ją także w Nicei i w wielu innych...

Bezpłatna mammografia w miejscowościach powiatu pszczyńskiego

0
W marcu w kilku miejscowościach powiatu pszczyńskiego kobiety w wieku 50-69 lat mogą wykonać bezpłatne badanie mammograficzne, finansowane przez NFZ, w ramach Programu Profilaktyka...

Kartacz do brody – jak dobrać odpowiedni model?

0
Zastanawiasz się nad zapuszczeniem brody? A może na Twojej twarzy gości już gęsty zarost i szukasz porady, jak zadbać o prawidłową pielęgnację? Na każdym...

Przegląd opinii klientów Salonów Agata – jaki wystrój zachęci wynajmujących do...

0
Wielu początkujących inwestorów zastanawia się, jak urządzić mieszkanie pod wynajem, aby szybko znaleźć lokatorów. Remont zazwyczaj jest kosztowny, dlatego musi być dobrze przemyślany. Bez...

[ZDJĘCIA, FILMY] Tychy: Widzieliśmy, jak powstaje Jeep Avenger. Większość aut jest...

0
Zakłady Stellantis w Tychach są pierwszą fabryką samochodów w Polsce, która seryjnie produkuje elektryczne auta. Chodzi o Jeepa Avengera. Samochód ten wytwarzany jest w...

[ZDJĘCIA, FILM] Otwarcie rozbudowanej szkoły i przedszkola we Frydku

0
W poniedziałek 27 lutego odbyło się otwarcie Szkoły Podstawowej im. Stanisława Hadyny i Przedszkola "Bajka" we Frydku (gmina Miedźna). Inwestycja, polegająca na rozbudowie i...

Felieton kulinarny. Jajecznica a porządek świata

0
Wyjechałem dziś wczesnym rankiem. Miałem do pokonania ponad 500 km. Po dwóch godzinach jazdy, głodny i rozdrażniony informacjami radiowymi ze świata, zacząłem wypatrywać jakiegoś miejsca postoju....

Co warto zobaczyć w Wiśle?

0
Wisła bardzo często określana jest mianem perły Beskidu Śląskiego. Nic jednak dziwnego, skoro jest to jedno z najchętniej odwiedzanych uzdrowisk w całym województwie śląskim....

Felieton kulinarny. Pikantna sałatka z makreli, czyli uroki odkostnienia

0
Miałem już dość ciepłych dań zamawianych do biura. Zamknięte w plastikowych pojemnikach po 15 minutach traciły swoją chrupkość i stawały się ciepłą bryją rozpoznawalną...

[ZDJĘCIA] Jak powstają goczałkowickie kreple

0
Przy okazji tłustego czwartku przypominamy, jak powstają goczałkowickie kreple, przygotowywane tradycyjnie przez panie z Koła Gospodyń Wiejskich Goczałkowice-Zdrój. Są to pączki z marmoladą, posypane cukrem...

WIADOMOŚCI

Nowe Info