Instalacje hydrauliczne, na co warto zwrócić uwagę?
Odpowiednio przygotowane instalacje hydrauliczne wpływają na wygodę, bezpieczeństwo i komfort korzystania z ujścia wody w budynkach mieszkalnych, biurowych czy użytkowych. Jeżeli planujesz w najbliższym...
Granit – ponadczasowy, piękny i funkcjonalny. Zobacz, jak wpasować go w...
Jeszcze sto lat temu w Europie i Ameryce królował styl art déco. Inna nazwa tego trendu w sztuce i rzemiośle artystycznym to secesja lub...
Co daje masaż w fotelu masującym?
Masaż ciała znany jest od stuleci. To właśnie on przynosi naszemu organizmowi wiele korzyści, od łagodzenia bólu, przez poprawę krążenia, aż po świetne samopoczucie....
Ile wynosi kara za brak OC?
Każdy właściciel pojazdu ma obowiązek co roku wykupić ubezpieczenie komunikacyjne od odpowiedzialności cywilnej. Dzięki temu po spowodowaniu wypadku poszkodowani mogą otrzymać stosowne odszkodowanie, a...
Profesjonalna gastronomia: Zasady przechowywania żywności
Podczas prowadzenia działalności związanej z żywieniem innych osób arcyważne jest by poznać zasady przechowywania żywności w gastronomii. Bezpieczeństwo żywności powinno być sprawą priorytetową. Podstawową...
Felieton kulinarny. Makaron w pesto z naci marchwi
Jedna z hipotez dotycząca pochodzenia makaronu mówi, że pierwsze ciasto makaronowe powstało w pierwszym tysiącleciu przed Chrystusem nad Bałtykiem, a w szczególności na terenach...
Dlaczego warto kupować wakacje lat minute?
Jesienią pogoda w Polce nas nie rozpieszcza. W październiku robi się zimno i często pada deszcz. Rano trzeba ubierać cieplejsze rzeczy. Dzień staje się...
Idealny prezent dla wielbicieli kawy – szklanki do latte
Kawa to napój, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie życia. Można ją pić na wiele sposobów. Jeśli masz w gronie najbliższych osobę, która...
Tabletki wspomagające odchudzanie – hit czy kit
Na każdym kroku napotykamy się na reklamy licznych, coraz bardziej innowacyjnych tabletek na odchudzanie. Czy istnieją magiczne wspomagacze utraty wagi, zachwalane przez sportowców oraz...
Felieton kulinarny. Flaczki – danie smakoszy czy barbarzyńców?
Kiedy spóźniłem się na śniadanie w bukaresztańskim hotelu i spragniony (oraz głodny) usiadłem w restauracji, lustrując kartę w poszukiwaniu czegoś odpowiedniego, podszedł kelner. Widząc moją zafrasowaną twarz, rzekł:...