Pierogi ruskie
Dziś proponujemy pierogi ruskie. Danie proste i pyszne. Doskonałe na obiad czy kolację, w zwykły dzień i na święta – bo też dla wielbicieli...
Tatar wołowy z żółtkiem
Tatar to danie dla smakoszy. Jedni uwielbiają, inni niekoniecznie. Pamiętajmy, że najważniejsza w przygotowaniu tej przystawki jest wysokiej jakości, świeża, sprawdzona wołowina. Swoim przepisem...
Rolady, kluski i modro kapusta
Rolady wołowe ze śląskimi kluskami i modrą (czyli czerwoną) kapustą to danie, którego nie może zabraknąć na śląskim stole.
Dla tych, którzy może nie są...
Zupa podgrzybkowa z łazankami
Mamy dziś dla Was przepis na zupę podgrzybkową z łazankami – aromatyczną, sycącą, pełną zapachu lasu. Znalazła się na Szlaku Kulinarnym Śląskie Smaki. Przepisem...