7,5 C
Tychy
sobota, 27 kwietnia, 2024
Strona główna Kuchnia Co dziś dobrego?

Co dziś dobrego?

Zupa podgrzybkowa z łazankami

0
Mamy dziś dla Was przepis na zupę podgrzybkową z łazankami – aromatyczną, sycącą, pełną zapachu lasu. Znalazła się na Szlaku Kulinarnym Śląskie Smaki. Przepisem...

Tatar wołowy z żółtkiem

0
Tatar to danie dla smakoszy. Jedni uwielbiają, inni niekoniecznie. Pamiętajmy, że najważniejsza w przygotowaniu tej przystawki jest wysokiej jakości, świeża, sprawdzona wołowina. Swoim przepisem...

Zupa cebulowa z grzankami serowo-czosnkowymi

0
Co dziś dobrego? Zupa cebulowa z grzankami serowo-czosnkowymi. Pyszna, aromatyczna i całkiem prosta w wykonaniu. Przepis mamy z Karczmy Wiejskiej w Jankowicach. Przepis na 3-4...

Rolady, kluski i modro kapusta

0
Rolady wołowe ze śląskimi kluskami i modrą (czyli czerwoną) kapustą to danie, którego nie może zabraknąć na śląskim stole. Dla tych, którzy może nie są...

WIADOMOŚCI

100 tys. zł na prace konserwatorskie przy zabytkach

0
Powiat planuje przekazać 100 tys. zł na prace konserwatorskie, restauratorskie lub roboty budowlane przy obiektach ziemi pszczyńskiej wpisanych do rejestru zabytków. Wnioski o dotacje...
Nowe Info