19,7 C
Tychy
piątek, 17 maja, 2024

Sezon na rzodkiewkę – co można z niej przyrządzić?

0
Warzywa korzeniowe o charakterystycznym, ostrym smaku, czyli rzodkiewki, nazywane są królowymi nowalijek. Jednak tak szybko, jak się pojawiają, tak długo nie schodzą ze stołów...

Felieton kulinarny. Gicz cielęca na batacie

0
Gicz cielęca na batacie. Choroba nie wybiera. Mam głos jak Geralt z Rivii, ale reszta wygląda mniej atrakcyjnie. Choroba wymusza dystans do otaczającego świata...

Najlepsze restauracje i żywność dietetyczna

0
Nie wystarczy tylko, jak się okazuje, przyjmować o konkretnych porach posiłki. Oczywiście to bardzo ważne, abyśmy pilnowali regularności, a także tego, jak duże to...

Felieton kulinarny. Chłodnik na bogato

0
Chłodnik na bogato to chłodnik z mięsem. Tyle że nie byle jakim. Mięso musi być z kraju, w którym temperatury nie schodzą poniżej trzydziestu...

Felieton kulinarny. Pytania o wino

0
Właściwie po napisaniu tego tytułu mógłbym już zakończyć. Po prostu nie mam śmiałości pisać o winie. Jednak redaktorzy mnie mobilizują, czytelnicy zadają pytania, nie mogę...

Kawa ziarnista z palarni i ze sklepu – różnice

0
W dzisiejszych czasach coraz większą rolę zaczyna odgrywać jakość produktów i usług, które trafiają do rąk konsumentów. Często zdarza się nam więc porównywać i...

Felieton kulinarny. Makaron w pesto z naci marchwi

0
Jedna z hipotez dotycząca pochodzenia makaronu mówi, że pierwsze ciasto makaronowe powstało w pierwszym tysiącleciu przed Chrystusem nad Bałtykiem, a w szczególności na terenach...

Kolorowe babeczki? Zobacz, jak je przygotować

0
Wiele osób po ujrzeniu stosów kolorowych, bogato przystrojonych babeczek pragnie przygotować je samodzielnie w swoim domu. Warto więc dowiedzieć się, jak można je zrobić...

Policzki wołowe w sosie własnym

0
Mamy dla Was sprawdzony przepis na policzki wołowe w sosie własnym. Do tego purée ziemniaczane i buraczki glazurowane. Co powiecie na taki walentynkowy obiad?...

Felieton kulinarny. Narodziny chleba

0
Chleb jest podstawą naszej kuchni. Jest darem Boga dla nas. „Chleba naszego powszedniego daj nam dzisiaj”. W naszej części Europy witamy chlebem i solą....

WIADOMOŚCI

Nowe Info