20,2 C
Tychy
środa, 1 maja, 2024

Felieton kulinarny. Udo indycze z kluskami śląskimi

0
Komunikacja słowna z kobietami jest jak totolotek. Niektórzy czasami się dogadują. Zamówiłem u znajomej gospodyni indyczkę, a odebrałem siedemnastokilowego indyka. „Przecież pan powiedział, że w połowie października. A kto...

Felieton kulinarny. Steki cz. 2

0
Jak przyrządzić dobry stek, by oczarować nim kobietę? Wystarczy zastosować się do kilku podstawowych zasad. Oto one. Ostrym nożem – dobry jest ten do filetowania...

MasterChef Junior: Gościem tyszanin Rafał Fidyt. Oliwia ciągle w grze

0
W dzisiejszym, ósmym odcinku programu MasterChef Junior, w którym do finału zmierza 12-letnia Oliwia Piech ze Studzienic, pojawili się ciekawi goście specjalni. Jednym z...

Felieton kulinarny. Pączki, śledziowe krokieciki i porter

0
Co może łączyć tradycyjnie wypiekane pączki i smaczne śledziowe krokieciki serwowane pod portera? Odpowiedź brzmi: smalec. Zaprzyjaźniona z moją rodziną para energicznych trzydziestolatków otworzyła w...

Kolorowe babeczki? Zobacz, jak je przygotować

0
Wiele osób po ujrzeniu stosów kolorowych, bogato przystrojonych babeczek pragnie przygotować je samodzielnie w swoim domu. Warto więc dowiedzieć się, jak można je zrobić...

MasterChef Junior: Oliwia Piech idzie dalej!

0
Oliwia Piech ze Studzienic w gminie Pszczyna dobrze sobie poradziła w dzisiejszym (18.04) odcinku programu MasterChef Junior. Najpierw w parze ze Stasiem wygrała konkurencję...

Dieta w ciąży – catering do zadań specjalnych

0
Żywienie kobiet w ciąży jest bardzo wymagającym zadaniem. Doświadczyłem tego na sobie. Kiedy zaczynaliśmy starania o dziecko, nie spodziewałem się, że już samo oczekiwanie...

Festiwal Lokalnych Produktów i pokaz kulinarny Oliwii Piech

0
W najbliższą niedzielę, 6 czerwca, w parku pszczyńskim przy skansenie odbędzie się inauguracja Festiwalu Lokalnych Produktów Ziemi Pszczyńskiej. Lokalni twórcy będą oferować swoje cuda,...

Felieton kulinarny. Gicz cielęca na batacie

0
Gicz cielęca na batacie. Choroba nie wybiera. Mam głos jak Geralt z Rivii, ale reszta wygląda mniej atrakcyjnie. Choroba wymusza dystans do otaczającego świata...

Zupa cebulowa z grzankami serowo-czosnkowymi

0
Co dziś dobrego? Zupa cebulowa z grzankami serowo-czosnkowymi. Pyszna, aromatyczna i całkiem prosta w wykonaniu. Przepis mamy z Karczmy Wiejskiej w Jankowicach. Przepis na 3-4...

WIADOMOŚCI

Nowe Info